کهربا

آشنایی با سنگ کهربا
کهربا شیره فسیل‌شده درخت است که به خاطر رنگ زیبایش برای ساخت اشیاء تزئینی و جواهر به کار می‌رود.

تاثیر بر بدن:

کهربا از جمله سنگ های شفابخش و بسیار متنوع و نیرومند است و عملی شگفت انگیز بر علیه آلرژی ها، اگزوما و بثورات پوستی دارد. همچنین آلرژیهایی که از حیوانات و گرده های گل ایجاد می شوند و تب یونجه و غیره … را شفا می بخشد.

این سنگ درد دندان را در بچه ها، ناراحتی های ریشه دندان در افراد بالغ و سایر ناراحتی های دهان و … را درمان می کند. التهابات مفاصل، بیماریهای مزمن، رماتیسم و دردهای کمر و پشت را کاهش می دهد. بعلاوه این سنگ کمک بزرگی به دردهای ناحیه گلو، زکام، تب، دردهای چشم،‌گوش و عفونتهای مجرای تنفسی مانند برونشیت، سرفه و آسم می کند. کهربا سوخت و ساز را در بدن افزایش می دهد. و عملکرد کبد و تیروئید را حمایت می کند. زخم ها و التهاب هایی که در قسمت زانو، ساق پا، تهیگاه و ماهیچه های بدن صورت می گیرند، توسط کهربا نیز درمان پذیرند.

تاثیر بر روح و روان:

این سنگ باعث تمایل ما به درمان بیماریها و حفظ تعادل در بدن می شود. کهربا نیروی اراده را افزایش می دهد و ما را در درمان پیش از موقع حمایت می کند تا آن را بی اهمیت فرض نکنیم.

  • کهربا یا «سنگ آرامش دهنده» نوعی کریستال است که به اعصاب شخص آرامش می بخشد.
  • انرژی های منفی را از فرد دور می کند و او را تشویق می کند که زندگی را زیاد سخت نگیرد.
  • این سنگ همچنین در طی مراقبت های بعد از عمل جراحی می تواند آرامش دهنده هیجانات و عواطف باشد.

اثرات شفابخش کهربا شامل:

  • مهار نمودن انرژی های اضافی و خارج کردن انرژی های منفی
  • کسب انرژی های مثبت و ایجاد آرامش

خواص درمانی:

  1. درمان آرتروز
  2. درمان التهاب مفاصل
  3. درمان آسم
  4. درمان آفت
  5. درمان آلرژی
  6. درمان اگزما
  7. درمان برونشیت
  8. درمان تورم پاها
  9. درمان اختلالات ستون فقرات
  10. درمان تبخال
  11. دفع چشم بد
  12. درمان خارش پوست
  13. درمان درد صورت
  14. درمان دمل و کورک
  15. تحریک رشد
  16. درمان زخم ها
  17. درمان زونا
  18. درمان انحراف ستون مهره ها
  19. درمان سرفه
  20. جزو سنگ های پیشانی وحامی
  21. درمان سیاتیک
  22. درمان سیا سرفه
  23. درمان تصلب شرایین
  24. درمان شوره سر
  25. درمان صفرا
  26. درمان عفونت
  27. تقویت عضلات
  28. تقویت رباط ها

 

ریشه نام کهربا
کهربا در لغت از دو واژه کاه و ربا ساخته شده است و به معنای رباینده کاه است. این معنا به این دلیل برای این ماده به کار می‌رود که به هنگام مالیده شدن آن به یک پارچه یا امثال آن، در سطح کهربا الکتریسیته ساکن القاء می‌شود و این الکتریسیته ساکن باعث ربایش کاه می‌گردد.

کانی‌شناسی
کهربا در گروه سنگ‌های اورگانیک (منشا گیاهی، حیوانی) قرار دارد.در دوران قدیم زمین‌شناسی به صورت صمغ از درختان کاج مخروطی شکل به نام (پیتوس-سوکسینیفرا) خارج شده و پس از خشک و سخت شدن به صورت فسیل و سنگ درآمده است.

اصالت
سنگ کهربا بسیار سبک و از وزن خالصی حدود 1/08 گرم در هر سانتی‌متر مکعب برخوردار است. به همین دلیل در آب‌های شور شناور می‌ماند. این سنگ اشتعال‌زا می‌باشد. در اثر سایش ذرات غبار و تکه‌های پارچه و خرده کاغذ را به خود جذب می‌کند و با مالش پس از اندک زمانی بوی خاص صمغ از آن استشمام می‌‌شود.

 

 

بنابر قانون مصوب 1934 دو نوع سنگ کهربا به رسمیت شناخته شد‌ه‌اند : کهربای طبیعی و کهربای فشرده (پرسی). گونۀ فشردۀ آن درواقع ذرّات وریزه‌های کهربای طبیعی هستند که ابتدا گرم و ذوب شده و بدون مواد پیوند دهندۀ دیگر سخت می‌گردند. برخی کهرباهای پرسی حتی رنگ‌آمیزی هم می‌شوند. کوپال نیز صمغی سخت شده است اما نه با قدمتی بیش از یک میلیون سال. دیگر سنگ‌های همرنگ با کهربا غالباً مواد پلاستیکی هستند، نه کهربای طبیعی. معروف¬ترین سنگ کهربا که طبیعی‌ترین آنها نیز شمرده می‌ شود، کهربای معروف به بالتیکی است.

ترکیب شیمیایی کهربا
کهربا از انواع ناهمگونی از مواد رزینی (صمغی) تشکیل شده که کمابیش در الکل، اتر و کلوروفرم محلولند و همچنین مواد نامحلول. فرمول کلی کهربا C۱۰H۱۶O است.

 

سختی کهربا
سختی کهربا در مناطق مختلف تفاوت‌هایی دارد، کهرباهای جوان‌تر،نرم‌تر از آن‌هایی هستند که مدت‌های طولانی زیر خاک مدفون بوده‌اند.

معادن بزرگ کهربا در جهان
کشورهای ایتالیا، جمهوری دومینیکن، رومانی، برمه، چین، کانادا، مکزیک، ژاپن، روسیه و آمریکا دارای معدن کهربا هستند.بزرگ‌ترین معدن کهربا در غرب کالیمینگراد در روسیه در عمق ۳۰ متری زمین در زیر شن و ماسه است.

 

 

رنگ کهربا
سنگ کهربا را در بیش از 400 رنگ مختلف می‌توان مشاهده کرد؛ از سفید تا زرد، کرم، قهوه‌ای و قرمز و از خاکستری تا سیاه.
عمدتاً کهربا به رنگ کـُنیاکی است که از آن به رنگ کهربایی نیز یاد می‌شود و طیفی از آن در 90 درصد کل سنگ‌های کهربا دیده می‌شود. در کنار این سنگ‌ ها، کهرباهایی با ترکیب سفید و زرد وجود دارند که جزو با ارزشترین گروه‌ها می‌ باشند، چرا که فقط 10 درصد کل سنگ‌ها از آن جمله‌اند.

 

به ندرت سنگ‌های کهربای سبز یا آبی نیز یافت می‌شوند. در واقع خزه، نور و هوا و نیز تعداد حباب‌های هوا در هر سانتی‌متر مکعب، رنگ آن سنگ را تعیین می‌کنند. کهرباهای چند رنگ بسیار نادر و از این رو باارزش‌ترند، چرا که این چند رنگی بر تنوع صمغ در آن‌ها دلالت می‌کند.

رنگ کهربایی
این رنگ که در زبان انگلیسی Amber تلفظ می‌گردد،به رنگی بین نارنجی و زرد گفته می‌شود. در صنایع روشنایی این رنگ کاربرد گسترده‌ای دارد، به‌طوری که گاهی اوقات در کنار نورهای اصلی (آبی، سبز، قرمز) به عنوان کمکی برای ساخت طیف رنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

منبع:
fa.wikipedia.org

avaxnet.com